
Herşeyi Ertelemeye Dikkat! Herşeyi Neden Erteleriz?
Erteleme, geleneksel tıbbi anlamda bir hastalık değil, daha ziyade birçok insanın mücadele ettiği davranışsal bir eğilim veya alışkanlıktır.
Psikiyatri Uzmanı Dr. Tuba Erdoğan konu hakkında bilgiler verdi.
Erteleme, geleneksel tıbbi anlamda bir hastalık değil, daha ziyade birçok insanın mücadele ettiği davranışsal bir eğilim veya alışkanlıktır. Daha acil veya zevkli faaliyetler lehine, özellikle gerekli veya önemli olan görevleri veya faaliyetleri erteleme veya geciktirme eylemini ifade eder. Erteleme bir hastalık olmamakla birlikte, kişinin kişisel ve profesyonel yaşamı üzerinde artan stres, azalan üretkenlik ve kaçırılan fırsatlar gibi olumsuz sonuçlar doğurabilir.
Erteleme genellikle mükemmeliyetçilik, başarısızlık korkusu, motivasyon eksikliği ve zayıf zaman yönetimi becerileri gibi psikolojik faktörlerle bağlantılıdır. Bireyler için yaygın bir zorluk olabilir ve farklı şekillerde ve farklı derecelerde ortaya çıkabilir.
Kişi her işini ertelemeye başlamışsa ve bu durum günlük rutin hayatını dahi sekteye uğratıyor ise Procrastination diğer bir deyişle erteleme hastalığına sahip olduğu düşünülür. Erteleme hastalığı sebepleri arasında şunlar yer alır:
*Motivasyon eksikliği
*Kötü zaman yönetimi
*Mükemmeliyetçilik
*Başaramama kaygısı
*Kişiliğe uygun olmayan iş seçimi
*Bilgi eksikliği
*Bitirememe kaygısı
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.