MÜBÂREK “ÜÇ AYLAR”DA OKUNACAK DUÂLAR

MÜBÂREK “ÜÇ AYLAR”DA OKUNACAK DUÂLAR

Receb-i Şerîf’te Okunacak Duâ: Bi’smi’llâhi’r- rahmâni’r- rahîm Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şa’bân ve belliğnâ Ramazân vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- Kur’ân. (Bu duânın, sayı sınırlaması olmamakla berâber,

Receb-i Şerîf’te Okunacak Duâ: Bi’smi’llâhi’r- rahmâni’r- rahîm Allâhümme bârik lenâ fî Recebe ve Şa’bân ve belliğnâ Ramazân vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- Kur’ân. (Bu duânın, sayı sınırlaması olmamakla berâber, Receb-i Şerîf boyunca günde 100 def‘a okunması fazîletlidir.)* Receb-i Şerîf Duâları:* İlk on (10) gün:* “Sübhâna’llâhi’l- hayyil- gayyûm” İkinci on (10) gün: *“Sübhâna’llâhi’l- ehadi’s- samed” Son on (10) gün: “Sübhâna’llâhi’l- ğafûri’r- rahîm” Şa‘bân-ı Şerîf’te Okunacak Duâ: Allâhümme bârik lenâ fî Şa’bân ve belliğnâ Ramazân vahtim lenâ bi’l-îmân ve yessir lenâ bi’l- Kur’ân. (Bu duânın, sayı sınırlaması olmamakla berâber, Şa‘bân-ı Şerîf boyunca günde 100 def‘a okunmasında fazîlet vardır.)* Şa‘ban-ı Şerîf Duâları: İlk on (10) gün: “Yâ latîfü celle şânüh”* İkinci on (10) gün: “Yâ rezzâku celle şânüh” Son on (10) gün: “Yâ azîzü celle şânüh”
Ramazân-ı Şerîf’te Okunacak Duâlar: İlk on (10) gün:* “Yâ erhame’r- râhimîn” İkinci on (10) gün: *“Yâ ğaffârü’z- zünûb” Son on (10) gün: “Yâ ‘atîka’r- rikâb” 1. Îkâz: Bu duâlar günde en az yüz (100) def‘a okunmalıdır. 2. Îkâz: Ramazân-ı Şerîf’in herhangi bir gecesi Fetih Sûresi okunursa, o sene içindeki kötülük, belâ ve musîbetlerden bi-izni’llâhi Te‘âlâ muhâfaza olunur. 3. Îkâz: Ramazân-ı Şerîf’in yirmi üçüncü (23.) gecesi Sûre-i Ankebût ve Sûre-i Rûm okunur. 4. Îkâz: Ramazân-ı Şerîf’in herhangi bir gününde 363 (üç yüz altmış üç) İhlâs-ı Şerîf okunur.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.