30 Ağustos Zafer Coşkusu Dijital Gösterim Merkezi’nde Yaşatılıyor

Son Darbenin Stratejik Planı Konya’da Yapıldı

Türkiye, Savunma Sanayinde Öncü İşlere İmza Atıyor

İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezi’nde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dolayısıyla hazırlanan 3D görseller ile Türkiye'nin milli savunma sanayinde geldiği nokta dijital ortamda ziyaretçilere sunuluyor.

Milli, tarihi, kültürel ve bilimsel zenginlikleri yeni iletişim ve gösterim tekniklerini kullanarak vatandaşların erişimine sunan İletişim Başkanlığınca Konya’da açılan Dijital Gösterim Merkezi’nde 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dolayısıyla hazırlanan üç boyutlu gösterimlerin yanı sıra Türkiye'nin milli savunma sanayinde geldiği nokta dijital ortamda ziyaretçilerle buluşuyor.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı gereken tedbirler alınarak ağırlanan ziyaretçiler fuaye alanında gösterim merkezi hakkında bilgi alırken, aynı zamanda üç boyutlu hologram gösterimini izleyebiliyor. Görme engelliler için özel bir yol bulunan merkezde, işitme engelliler için de işaret diliyle anlatım imkanı sunuluyor.

SON DARBENİN STRATEJİK PLANI KONYA’DA YAPILDI

Merkezde, 360 derece görsel deneyim alanına, dijital gösterim yapılan bir tünelden geçilerek giriliyor. 14 metre çapında ve 3 metre yüksekliğindeki bu alanda, Kurtuluş Savaşı’nın en büyük zafer halkası olan Büyük Taarruz üç boyutlu olarak anlatılıyor. Bir milletin küllerinden nasıl yeniden doğduğu ve işgale karşı topyekun direnişi gözler önüne seriliyor. Video Wall çalışmasında ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı ve 30 Ağustos 1922’de Kocatepe’de düşmana son darbeyi vurduğu Büyük Taarruz, Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür ve bağımsız bir devlet olarak temellerinin atıldığı en önemli zaferlerden biri olarak ziyaretçilere sunuluyor. Bu şanlı zaferi anarken hiç kuşkusuz, Konya’nın Akşehir İlçesindeki Batı Cephesi Karargahı, milli mücadele döneminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Büyük Taarruz'un stratejik planlarını yaptığı yer olarak bağımsızlığımızın ve istikbalimizin kazanılmasında önemli bir merkez olarak tarih sahnesindeki yerini alıyor.

TÜRKİYE, SAVUNMA SANAYİNDE ÖNCÜ İŞLERE İMZA ATIYOR

Dijital Gösterim Merkezi’nin Mapping Show ve Bilgi Ekranı alanlarında ise milli savunma sanayimiz ile Türkiye'nin milli savunma sanayinde geldiği noktayı anlatan dijital gösterim ve bilgilendirme videosu yer alıyor. Ziyaretçiler burada, Türkiye’nin son 19 yılda yerli savunma sanayi alanında neler yapıldığını öğrenme fırsatını buluyor. Ziyaretçiler, milli savaş gemisi TCG Heybeliada, ilk yerli helikopter motoru TS1400, ilk ana muharebe tankı Altay, ilk yerli ve milli SİHA’sı Bayraktar TB2, ilk yerli havadan havaya füzeleri olan Gökdoğan ve Bozdoğan hakkında bilgi ediniyor. Gösterimde, Türkiye’nin dünyanın gelişmiş ülkeleri ile rekabet edebilen yeni savaş teknolojileri ve yazılımları alanında öncü işlere imza attığı bir savunma sanayisinin var olduğu vurgulanırken, Türkiye’nin 2002'den bugüne savunma sanayi alanında yaptığı akılcı ve stratejik yatırımlarla da bu alanda büyük oyunculardan biri olduğunun tüm dünyaya gösterildiği bilgisi veriliyor.

Üç boyutlu ve sinematik ses sistemiyle eşsiz bir gösterim sunulan Dijital Gösterim Merkezi, Salı günü hariç hafta içi ve hafta sonu, 13.00-22.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri