Ereğli’nin 2012 Yılı Gündem Başlıkları

2012 yılını geride bıraktık. Peki, 201 yılı Ereğli’de nasıl geçti. İşte 2012 yılınının Mayıs, Haziran, Temmuz ve Ağutos aylarında Ereğli’de meydana gelen olaylardan satırbaşları:

MAYIS 2012

- Ereğli’nin Niğde’ye bağlanması noktasında kısa bir süre önce başlayan söylemlere bir yorumda, Ereğli’nin siyasi parti temsilcilerinden geldi.

-1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de gerçekleştirildi. Fakat Ereğli’de ki 1 Mayıs Kutlamalarına katılımın son derece az olması dikkatlerden kaçmadı..

- Ereğli Polis Meslek Yüksekokulu İdareci, öğrencileri ve personeli tarafından kan bağışına destek verildi..

- Galatasaray'ın Spor Toto Süper Lig'de 2011-2012 sezonu şampiyonu olması, tüm Türkiye'de olduğu gibi Ereğli genelinde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

- İvriz Anadolu Öğretmen Lisesinin 2 milyon 121 bin 570 metrekare arazisi Selçuk Üniversitesi Ereğli Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesine tahsis ediliyor..

- Aydının Nazilli ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden Jandarma Uzman Çavuş Arif Özkalay Ereğli’de kılınan öğle namazının ardından toprağa verildi..

- Memurlara verilecek olan 3+3 zammı protesto etmek amacıyla Ereğli’de bazı sendikalar işi bırakarak eylem yaptılar..

- Ereğli’de bir otomobil içerisinde yapılan aramalarda değişik markalarda toplam 2 bin 259 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği kaydedildi.

HAZİRAN 2012

- Konya'nın Ereğli ilçesinde, Adana Demirspor taraftarlarını taşıyan minibüsün ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 14 kişi yaralandı.

- AK Parti Ereğli İlçe Başkanlığının yeni binasının açılış programına katılan AK Parti Konya Milletvekili ve Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, “ Ereğli bir ilde olması gereken her şeye sahip olacak” dedi..

- Karaman Ereğli Yolunun 17. kilometresinde işçi servisi ile traktörün çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 19 kişi yaralandı..

– Ereğli Polis Meslek Yüksek Okulu Konya Valisi Aydın Nezih Doğan ve üst düzey protokol üyelerinin de katılımı ile 7’nci dönem mezunlarını verdi..

- Konya'nın Ereğli ilçesinde meydana gelen kazada yolcu treninin çarptığı otomobil sürücüsü feci şekilde can verdi..

- Akgöl Havzasına ekolojik tarımda kullanılmak üzere 82 bin 317 metrekare alanın daha intifa edildiği öğrenildi..

TEMMUZ 2012

- Ereğli'de meydana gelen korkunç kazada astsubay ve eşi yanarak hayatını kaybetti, ikizleri yaralı kurtuldu.

-Ereğli’ye bağlı Gaybi ve Büyükdede köyü kapalı sulama sistemine kavuştu.

- Türkiye’nin her yerinde yaygın olan ve adeta bir sektör haline gelen dilencilik, son günlerde Ereğli halkı için büyük sıkıntılar oluşturuyor..

- Akgöl Sazlığının kuruması ile beklenen olası kum fırtınalarının Ereğli’yi çok ciddi bir şekilde  tehdit ettiği kaydedildi.

- S.S. Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifi’nin 22. Olağan Genel Kurulu Ereğli Kültür Merkezinde yapıldı.

- Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü 10 bin 175 adet gümrük kaçağı sigara yakaladı..

Hatay’ın Dörtyol ilçesinde şoför değişimi için durdurduğu tırın el frenini çekmeyi unutan Ereğlili tır şoförü, kendi tırı ile park halindeki tırın arasında kalarak hayatını kaybetti.

- Konya’nın Ereğli ilçesinde meydana gelen bir olayda evlerinde kanepenin arkasında oynayan 1,5 yaşında ki çocuk acı bir şekilde can verdi.

- Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan, görünümü nedeniyle ''dünyanın nazar boncuğu'' olarak adlandırılan Meke Gölü, büyük oranda kurudu.

AĞUSTOS 2012

- Ereğli ve çevresinde saman rekoltesinin düşük olmasından dolayı yükselen fiyatlar 2012 sezonunda samana altın yılını yaşattı..

- İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevini yürüten Ereğli’nin yetiştirdiği başarılı bürokrat Murat Koca Karaman Valiliği görevine atandı.

- Emirgazi kaymakamlığına Sinop valiliği Kaymakam Adayı Mehmet Kılıç, Halkapınar Kaymakamlığına ise Malatya valiliği kaymakam adayı Mehmet Kocabey atandı.

- Ereğli Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından düzenlenen operasyonda balyalar halinde satışa hazır 900 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi..

-45 Yıldır Ereğli’de terzilik mesleği ile uğraşan Ereğli’nin eski esnaflarından Terzi Mustafa Sarı, konfeksiyon sektöründeki gelişmenin terzilik mesleğini hemen hemen bitirdiğini söyledi.

- Ereğli genelinde Ramazan Bayramı tatilinde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybeden olmazken, yaşanılan kazalarda 20 kişi yaralandı..

- Konya’nın Ereğli ilçesinde, kızını hastaneden getiren sürücü kullandığı otomobilin devrilmesi sonucu hayatını kaybetti.

-30 Ağustos Zafer Bayramının 90’ncı yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Ereğli’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri