Konya Kitap Günleri’nde Ziyaretçi Sayısı 200 Bini Geçti

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri, 200 bin ziyaretçi sayısını aştı.

 200 bininci ziyaretçi olan Samet Arslan, Selçuklu Kongre Merkezi girişinde çiçekle karşılanırken; Konya Kitap Günleri 27 Ekim akşamına kadar çok sayıda söyleşi, imza günü ve atölye çalışmaları ile devam edecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Konya Kitap Günleri, rekor ziyaretçi sayısıyla kitapseverlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Konya Kitap Günleri’nde her gün Türkiye’nin sevilen kalemleri düzenlenen söyleşilerle ve imza günleriyle okuyucularıyla buluşmayı sürdürüyor.

Bu yıl yedincisi düzenlenen Konya Kitap Günleri, altı günün sonunda 200 binden fazla ziyaretçiyi misafir etti. Konya Kitap Günleri’ne katılan 200 bininci ziyaretçi olan Samet Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükrü Koyuncu tarafından çiçekle karşılandı. Koyuncu, Arslan’a çeşitli kitaplar da hediye etti.

“DEĞİŞEN GEÇMİŞ VE SABİT GELECEK ARASINDA İSLAM MEDENİYETİ” SEMPOZYUMU

Şehrin okuma kültürünün artmasına büyük katkısı olan Konya Kitap Günleri’nin altıncı gününde yine önemli konu ve konuklarla panel gerçekleştirildi. “Değişen Geçmiş ve Sabit Gelecek Arasında İslam Medeniyeti” başlıklı panelde Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, Doç. Dr. Eşref Altaş ve Dr. Halil Üçer İslam düşüncesinin geleceğini anlattı.

Yabancı bir atasözü olan “Gelecek sabittir, çok açıktır, nettir ama geçmiş sürekli değişir” sözünden alıntı yapan Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu, “Bu, şu demek. Bizim geleceğe ilişkin bir ufkumuz var. Bu ufka göre geçmişi yazarız. Dolayısıyla geleceğe ilişkin ufkumuz değiştikçe, geleceğe ilişkin sorularımız, geleceğe ilişkin kaygılarımız, hedeflerimiz değiştikçe geçmişi de ona göre organize ediyoruz. Sürekli değiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Eşref Altaş, Müslümanların kendi mirasına karşı görmeme ve duymama sorunu olduğunu belirterek, “Herhangi bir canlı gelenek, geçmişini unutarak bir gelenek oluşturamaz. Herhangi bir felsefi düşünce bir şey söyleyecekse mutlaka bir gelenek içerisinde söyler. Bizim bu gelenek içerisinde ortalama bir durum olmayınca geleceğe dair cümlelerimizin de ne olduğu konusunda bir karar veremiyoruz” ifadesini kullandı.

Dr. Halil Üçer de “Bu topraklarda kendi talebelerimiz felsefe ve bilim söz konusu olduğunda kendilerini bebek gibi görüyorlar. Yani zihni tamamen boş, bu konular hakkında hiçbir hafızaya sahip değil” diye konuştu.

Öte yandan, Konya Kitap Günleri’ne katılan Yazar ve Davranış Bilimleri Uzmanı Aşkım Kapışmak da kendisini dinlemeye gelenlere ‘mutluluk ve mutsuzluk’ tanımı üzerine hayata dair önemli ipuçları verdi.

ÇOK SAYIDA YAZAR İMZA GÜNÜNDE OKURLARLA BULUŞUYOR

27 Ekim’e kadar devam edecek Konya Kitap Günleri’nde ayrıca; yazarlar Oğuz Saygın, Osman Ünal, Ali Saçıkara, Salih Sedat Ersöz, Yağmur Küçükbezirci, Meriç Turan, Mehmet Ali Bulut, Ahmet Çaycı Hasan Ali Topbaş, Nilgün Bodur, Faik Özdengül, Mustafa Everdi gerçekleştirilen söyleşilerde, Hikmet Peker, Güven Kemerkaya, Güzel Bakır, Yunus Aker, Ramazan Olgun, Cengiz Acar, İbrahim Güzel, Şadi kocaman, Şakir Kurtulmuş, Mahmut Ulu da imza günü etkinliklerinde okuyucularla buluştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri