Konya’da Öğrenciler Quilling Kağıtlarını Sanata Dönüştürdüler

Aralarında Konya’dan 3 okulunda yer aldığı, eTwinning projesi kapsamında oluşturulan “Quilling Kağıt Katlama Sanatı ile Kendini Geliştirmek” projesi, Türkiye den 9 katılımcı okul tarafından başarıyla yürütülüyor.

Aralarında Konya’dan 3 okulunda yer aldığı, eTwinning projesi kapsamında oluşturulan “Quilling Kağıt Katlama Sanatı ile Kendini Geliştirmek” projesi, Türkiye den 9 katılımcı okul tarafından başarıyla yürütülüyor.
Proje kapsamında, Konya’dan Kadınhanı Musa Uğur İlkokulu, Meram Mehmet Hasan Sert İlkokulu ve Yukarıpınarbaşı İlkokulu’nun yanı sıra Samsun Şehit Selman Özay İlkokulu, Çanakkale Lapseki 25 Eylül İlkokulu, Bozyazı İlkadım Anaokulu, Ankara Osman Hamdi Bey İlkokulu, Burdur  Adnan Menderes İlkokulu ve Ordu Ünye Erenyurt İlkokulu görev alıyor.


HAYAL GÜÇLERİNİ TASARIM KAĞITLARINA AKTARIYORLAR
Öğrenciler, öncelikle Quilling sanatıyla tanışarak rengarenk kağıtlarla harikalar gerçekleştiriyor. Kağıt kıvırma sanatı veya kağıt telkari olarak da adlandırılan el işi etkinliğinde öğrenciler, rengarenk ve incecik şeritler halinde kesilmiş kağıtlarla resim çerçevesi, saat yapımı, süsleme, hayvan figürleri oluşturma, anahtarlık yapımı gibi birçok tasarımlar ortaya koyuyor. Hayal güçlerini tasarım kağıtlarına aktaran öğrenciler, görsel sanatlarını da geliştirme imkanını yakalıyor.


TOPLUMUN KALKINMASINDA SANAT VAZGEÇİLMEZ
Özellikle çocuklar için oldukça yararlı olan el sanatı, kağıdı tanıma, kendi zevklerine göre renkleri bir araya getirme, yuvarlama, kıvırma işlemlerinde dikkat toplayıcı olmasının yanı sıra hayal güçlerini geliştirip, dersleri ile ilişkilendirerek okul eğitimlerine katkı sağlıyor. Projenin yürütülmesinden sorumlu öğretmenler ise toplumun kalkınmasında sanatın vazgeçilmez olduğu bilinciyle sanatın başka bir dalı olan Quilling ile çocukların tanışmasına destek oluyor. 


EL İŞİ SANATI ŞEMATİK ÖĞREMNEYİ GÜÇLENDİRİYOR
Projede el işi sanatının yanı sıra öğrenciler aynı zamanda daha dikkatli ve planlı çalışarak, eğitimsel bellekleri ve eleştirel düşünme becerilerini de geliştirebiliyor. Pandemi döneminde gerçekleştirilen bu projeyle öğrenciler her şeye rağmen sanatla iç içe olmanın hazzını yaşarken, davranışsal açıdan çocuğun gelişimine katkı sağlayan el işi etkinlikleri, şematik öğrenmeyi güçlendiriyor ve psikomotor gelişime de katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri