Milletvekili Etyemez: Kütüphaneler, Kültür ve Medeniyetimizin En Önemli Hazinesidir

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Kütüphaneler, kültür ve medeniyetimizin en önemli hazinesidir.

Vatandaşlarımızın kitaplara daha kolay ulaşması ve kütüphanelerden daha fazla yararlanması için ülkemizin kütüphane altyapısını geliştirmeye ve kitap sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Kütüphaneler, dijital bağımlılıkla mücadelede yeni hayat alanları olarak görülmelidir. Kütüphanelere gitmek bir zorunluluk değil, bilinçli olarak zaman ayrılan bir davranış olmalıdır.” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, TBMM Genel Kurulu’nda konuşma yaparak Kütüphane Haftası’nı kutladı. Kütüphanelerin kültür ve medeniyetimizin en önemli hazinesi olduğunu belirten Milletvekili Halil Etyemez, kütüphanelerin en temel ögesinin ise kitaplar olduğunu kaydetti.Toplumun ve bireyin kalkınmasının okumakla mümkün olduğunu vurgulayan Milletvekili Etyemez, “Okumak, erdemin peşinde koşmaktır. Okumak, hakikate varmaktır. Kitabı bilgi hazinelerinin anahtarı, kütüphaneleri ise insanlığın hafızası olarak değerlendirmeliyiz. Tarih boyunca nerede bir medeniyet kurma gayreti varsa, orada bir kütüphane inşa çabasının da mevcut olduğu bir gerçektir.Kültür hazinemizin kaydını tutan kütüphaneler, geçmişin emanetini bugün bizlerle paylaşırlar ve yarınlarımıza taşırlar.” dedi.

HALK KÜTÜPHANESİ SAYISI BİN 217’YE ÇIKTI

Kütüphanelerin amaçlarına yeni vizyonlar ve yeni hizmetler sunarak varlığını güçlü bir şekilde devam ettiğini ifade eden Halil Etyemez, vatandaşların kitaplara daha kolay ulaşması ve kütüphanelerden daha fazla yararlanmaları için Türkiye’nin kütüphane altyapısını geliştirmeye ve kitap sayısını arttırmaya devam ettiklerini söyledi. Etyemez, “Ülkemizdeki halk kütüphanesi sayısını bin 217’ye, kütüphane kullanıcı sayısını 13 milyona, halk kütüphaneleri üye sayımızı ise yaklaşık 4.5 milyona çıkardık.Son 6 yılda 94 yeni kütüphanemizin açılışını yaptık, 318 kütüphanemizi yeniden yapılandırıldık ve kütüphanelerimize 5 milyon yeni kitap alınmasını sağladık.Kütüphanecilik kavramına yeni bir soluk getirmek amacıyla yeni nesil kütüphaneleri hayata geçirdik. Alışveriş merkezi, bebek, gar ve havalimanı kütüphanelerini açtık.Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemiz ise ülkemizdeki kütüphanecilik kavramına yeni bir ivme kazandırdı. Mimari yapısı, koleksiyonları, kültür ve sanat alanları ile ülkemizin dünyaya açılan kültür penceresi oldu. 125 bin metrekare alanı ve 5 bin 500 kişilik oturma kapasitesine sahip Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanemiz,201 kilometre raf uzunluğu, 4 milyonun üzerinde basılı yayını ve milyonlarca elektronik kaynağı ile 7’den 77’ye,  yedi gün 24 saat hizmet vermektedir.” diye konuştu.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM, DİJİTAL ESARETE DÖNMEMELİ

Son dönemlerde dijital aygıtların aşırı ve kontrolsüz kullanımı sonucunda teknoloji bağımlılığı ile karşı karşıyakalındığına dikkat çeken Etyemez,dijital bağımlılıkla mücadelede kütüphanelerin yeni hayat alanları olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Etyemez, “Teknoloji aletlerinin yüzde 64’ünü eğlenme ve zaman geçirme amaçlı kullandığımızı raporlar ortaya koymaktadır.Genç kardeşlerimiz bir günlük zamanlarının 3 saat 20 dakikasını internette, 3 saatini sosyal medyada, 2 saat 58 dakikasını televizyon başında geçiriyorlar.Dijital dönüşüm, dijital esarete dönmemelidir. Bu bağlamda kadim değerlerimizi, yenilikçi bir anlayışla tekrar yükselişe geçirmeliyiz.Bu yükselişin yollarından birisi de mücadelemizi kitap eksenli yürütmektir. Bu konuda her birimize düşen görev bir farkındalık oluşturmaktır.Kütüphanelere gitmeyi bir zorunluluk değil, bilinçli olarak zaman ayrılan bir davranış olarak görelim.Kitap okumayı ise zamanı doldurma aracı değil, zamanı en iyi kullanma aracı olarak değerlendirelim.” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haberleri