Onlar alışıla geleni yapmadılar!

Anadolu Gençlik Derneği Ereğli Şubesi toplumumuzda ki Yılbaşı günlerinden uzak bir şekilde alışıla gelmişlerin dışında Mekke’nin Fethi ve Gençlik gecesi programı düzenleyerek büyük bir beğeni topladı.

Ereğli Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen geceye Ereğli Belediye Başkan Vekili Hayrettin Başer, Saadet Partisi Ereğli İlçe Teşkilatı Başkanı Bülent Ersüllü, Ereğli Müftü Vekili Sebgetullah Arvas ve çok sayıda davetli katıldı.

Konya Şemsi Tebrizi Camii Müezzini Mustafa Ağralı’nın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Ereğli Şubesi yetkilileri, Anadolu Gençlik olarak, tüm Müslümanların kıblesi olan Kâbe’nin bulunduğu, şehirlerin anası Mekke şehrinin fethini özellikle genç nesle her yıl tekrar tekrar hatırlatmanın önemine inandıklarını söyledi. Her yeni bir güne başlarken öldürülen masum insanlara dair haberlerle uyanılan bu dünyada yeni neslin fetih kavramının inancımızdaki yerini bilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade eden yetkililer, “Şehit kanlarıyla sulanmış ülkemizin gündemine ekranlarla, manşetlerle, haber postallarıyla sokulan yılbaşı eğlencesi adı altındaki kokuşmuşluğa da en güzel şekilde cevap vermek için bugün burada olduğumuzun farkındayız” dediler.

Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş bir kutlu peygamberin, komutasında gerçekleşen bir fethe, gerekli önemi göstermeyenlerin, elbette O’nun insanlığa getirdiği değerlerinde çok uzağında bir anlayışa sahip olduklarını dile getiren yetkililer, programa katılan herkese teşekkür ettiler.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından İlahiyatçı Hasan Basri Balcı “Mekke’nin Fethi” konulu konferans verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ereğli Haberleri