Uluslararası İslam Sanatları Yarışması’na Yoğun İlgi
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 28 Eylül’e kadar başvuruları alınacak “Uluslararası İslam Sanatları Yarışması” Türkiye’den ve dünyadan yoğun ilgi görüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen ve 28 Eylül’e kadar başvuruları alınacak “Uluslararası İslam Sanatları Yarışması” Türkiye’den ve dünyadan yoğun ilgi görüyor.
Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenlediği “Uluslararası İslam Sanatları Yarışması”na başvurular devam ediyor. Hat, tezhip, minyatür ile çini gibi başlıca İslâm sanatlarının uluslararası mecrada daha iyi tanınmasına katkıda bulunmak amacıyla organize edilen yarışmaya Türkiye’den ve birçok ülkeden sanatçılar başvuruyor.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Türk-İslam Medeniyetine büyük hizmetleri olduğunu hatırlatarak, günümüzde de hat, tezhip, minyatür, çini gibi sanatlarının en üst seviyede icra edildiği bir merkez konumunu koruduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz yıl ilki yapılan yarışmaya gerek Türkiye’den gerekse diğer ülkelerden çok sayıda yarışmacının oldukça nitelikli eserlerle katıldığını kaydeden Altay, 28 Eylül’e kadar başvuruları devam edecek yarışmaya bu yıl da yoğun ilgi olduğunu ifade etti. YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI VE ÖDÜLLER Yarışmada hat sanatında “Celî Sülüs ve Sülüs” “Celî Divanî ve Divanî” hatları ile belirlenen ayetler; tezhipte konu olarak zahriye sayfası, serbest şekil olarak belirlendi. Minyatürde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Hz. Mevlâna Celâleddin Rûmî’nin Mesnevî’sinden hikâyeler konu olacak. Çini sanatında ise Türk-İslâm çini sanatının klasik teknikleriyle uygulanmış özgün eserler çalışılacak. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ve şartnameye Türkçe, İngilizce, Arapça olarak konya.bel.tr/islamsanatlari sayfasından ulaşılabiliyor. YARIŞMANIN JÜRİLERİ ALANLARINDA EN İYİLERİ Yarışmanın jürisinde ise uluslararası camiada tanınan ve alanlarında son derece deneyimli isimler bulunuyor. Jüri üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Ali Toy (Hat), Davut Bektaş (Hat), Fatih Özkafa (Hat), Fatma Özçay (Tezhip), Gülçin Anmaç (Minyatür), Güvenç Güven (Çini), Levent Kum (Çini), Nilüfer Kurfeyz (Tezhip) ve Konya Büyükşehir Belediyesi’ni Temsilen Ahmet Köseoğlu. Yarışmada ödüller ise; her branşta birinciye 20 bin, ikinciye 15 bin, üçüncüye 10 bin, mansiyonlar 5 bin lira olarak belirlendi. DERECEYE GİREN ESERLER DÂİMÎ OLARAK SERGİLENECEK Öte yandan yarışma sonuçlandıktan sonra dereceye giren eserler 7-17 Aralık tarihleri arasındaki “Hazreti Mevlana’yı Anma Uluslararası Vuslat Yıldönümü Etkinlikleri” kapsamında sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Yine birkaç yarışmadan sonra biriken eserler, uluslararası bir müzede daimî olarak sergilenecek. |
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.